Glühweinconcert 16/12/2023 om 20:00 uur

Elenora Hu, sopraan; Marion van den Akker, alt-mezzo; Leon van Liere, tenor; Martijn Sanders, bas-bariton; Gilbert den Broeder, piano; Willem Kersing, piano

Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur

Programma

J. Brahms (1833-1897)
Liebeslieder-Walzer, op. 52 (voor vocaal kwartet en twee piano’s)
Zwei Gesänge, op. 91 (voor stem, altviool en piano)
Twee liederen

Pauze

R. Wagner (1813-1883)
O du mein Holder Abendstern (uit Tannhäuser)
Der Engel (uit de Wesendonck Lieder)

J. Massenet (1842-1912)
Vision fugitive (uit Hérodiade)

C. Gounod (1818-1893)
Juwelenaria uit Faust

G. Puccini (1858-1924)
Aria’s uit La bohème

G. Verdi (1813-1901)
Drinklied uit La traviata

Uitvoerenden:

In 2021 maakte sopraan Elenora Hu haar debuut bij De Nationale Opera en won ze de TV-operawedstrijd ARIA van Omroep Max. Ze maakt op dit moment een tour door Nederland met een Hommage aan Maria Callas 100 jaar, samen met Francis van Broekhuizen.

Alt-mezzo Marion van den Akker heeft in haar carrière meer dan 20 operarollen vertolkt. Ze trad op als solist met grote orkesten en gaf veel (internationale) liedrecitals. Nu coacht ze professionele zangers. Ze is uitgenodigd voor een tour door Amerika met een koor van 150 personen, om in de Matthäus Passion te zingen.

Als oratoriumzanger vertolkte tenor Leon van Liere solowerken van Bach, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Verdi en Dvořák. Hij trad op in operaproducties, waaronder Verdi, Bizet, Delius, Schreker en Britten. Binnenkort zingt hij in de Messiah met maestro Jules van Hessen.

Bas-bariton Martijn Sanders maakte als solist deel uit van het ensemble van Opera Zuid. Recente hoogtepunten waren operarollen in Puccini, Verdi, Thomas, Tan Dun en Schreker. Op dit moment zingt hij in Wuppertal de rol van Kurwenal in Wagners Tristan und Isolde.

Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam en hij verleent zijn medewerking aan o.a. De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio Opera Forward Festival en het Internationaal Lied festival Zeist.

Dr. Willem Kersing werkte tot 2011 als KNO-arts/Foniater. Hij speelt vanaf zijn vijfde jaar piano en had o.a. les van Johan Patist, George van Renesse, Jeremy Lowenthal en Herman Strategier. Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Enschede. Hij begeleidt vele zangers en participeert als pianist in de coaching van jonge zangers door Marion van den Akker.