Begunstigersconcert: ‘Slapen zonder Schumann’ 27/02/2022 om 11:30 uur

 

Na het moeilijke corona jaar is opbouwen weer noodzakelijk voor het voortbestaan van onze prachtige serie. We streven er minstens naar ons zilveren jubileum te vieren in 2026.
Dit gratis toegankelijke concert uitsluitend voor de begunstigers is een koffieconcert en inmiddels vol geboekt!

De titel luidt: ‘SLAPEN ZONDER SCHUMANN’ dit is een geënsceneerd concert.

Het programma bestaat uit werken van Robert Schumann, Clara Schumann en Peter Jan Wagemans. Schumann componeerde o.a. Frauen- Liebe und Leben op 8 gedichten van Adelbert von Chamisso, de gedichten cyclus bestaat echter uit 9 gedichten Dit 9de gedicht wilde Marion van den Akker nu eens niet ongemoeid laten, zij gaf de hedendaagse Nederlandse componist Peter Jan Wagemans enige tijd geleden de opdracht in de geest van Schumann deze prachtige slotmonoloog van moeder aan dochter te verklanken. Daarnaast hoort u pianowerken en andere liederen.

Dit project is eenmalig met zeer veel succes op de planken geweest in opdracht van het Gergiev Festival maar door ziekte werden verdere uitvoeringen onmogelijk gemaakt. We zijn zeer verheugd deze voorstelling weer op te pakken en het een hernieuwde première te geven op de concertboerderij

Uitvoerenden zijn :
Marion van den Akker – mezzo in de rol van Clara
Charlie Bo Meijeringpiano
Huib Ramaer – acteur en musicoloog, als verteller en in de rol van Robert Schumann.